HomeSearchSitemap

Izbornik

Biskupski ordinarijat

Biskupijske ustanove

Biskupije

Godina vjere

Svećenička godina

Pavlova godina

Službeni vjesnik

Direktorij

Međugorski fenomen

Hercegovački slučaj

KIUM

Adresar
 LinkoviVijest
MEĐUGORSKI FENOMEN - VICKINE PORUKE
KIUM, 2011-08-13
     Večernji list BiH, od 12. kolovoza 2011., „nakon što je Ivan Dodig pobijedio Rafaela Nadala“ na naslovnoj je stranici velikim slovima „ekskluzivno“ zabljesnuo čitatelje: „Vidjelica Vicka - I Dodig i Čilić su poruka Međugorja“. To je najava!
     Na drugoj stranici: „Sportska čuda Međugorja. Euforija. Nakon pobjede Dodiga i Čilića oglasila se vidjelica Vicka: 'Ovo je još jedna poruka iz Međugorja'.“ Je li to neka objava?
     Na trećoj stranici dnevnika ponovno je govor o teniskoj euforiji, eto tolikoj „da je se oglasila inače za javnost i medije rezervirana Gospina vidjelica Vicka. Napominjući kako izravne mečeve ne prati, ali da pozorno prati rezultate mladih darovitih Međugorčana, Dodiga i Čilića, vidjelica Vicka kazala je za Večernjak kako se raduje svakoj njihovoj pobjedi. 'Drago mi je da su mladi uspješni, nek ih Bog blagoslovi, imaju veliki dar za tenis i trebaju ga iskoristiti. Oni su još jedna poruka iz Međugorja u svijet', istaknula je međugorska vidjelica“. To je njezina izjava za novine, poruka za svijet!
     Čitatelju vjerniku, a možda i nevjerniku, nameću se neka pitanja:
     Odakle samozvanoj vidjelici Vicki spoznaja da je ta trenutačna pobjeda „još jedna poruka iz Međugorja u svijet“? Budući da govori o „još jednoj poruci iz Međugorja“, dalo bi se zaključiti da joj je i tu "poruku" njezina maštovita „ukaza“, koja joj se već trideset godina svakodnevno „ukazuje“, možda objavila večer prije pobjede? Ili ona u svojoj mašti povezuje taj športski događaj sa svim drugim porukama koje su puki izmišljaji njezinih "ukazanja"? Te su se poruke redale od 1981. godine -  teme redovitih nedjeljnih propovijedi: Biblija ili Božja riječ, Pokora, Euharistija, Ispovijed, Klanjanje, Mir, Bdjenje, Molitva, Obraćenje, Svetost, Pomirenje, Post, Svjedočenje, itd. Evo sada se tim temeljnim kršćanskim temama priključila „još jedna poruka iz Međugorja u svijet“, ona o teniskoj pobjedi Marina Čilića i Ivana Dodiga, Međugorčana, kako ekskluzivno daje izjavu „vidjelica“ Vicka Večernjemu listu.
     Međutim, ta je euforija trajala vrlo kratko. Eto toliko koliko je trebalo samozvanoj vidjelici da svoju „poruku“ pošalje preko novina u svijet. Čilić je, naime, ubrzo nakon toga izgubio dvoboj s Novakom Đokovićem, i to 2:0 - šesti uzastopni poraz. A Dodig je isto tako poražen od Janka Tipsarevića s 2:0. Dva Međugorčanina glatko izgubila od dva Srbina!
     Kako Večernji list nije iskoristio tu ekskluzivnu priliku da „inače za javnost i medije rezervirana Gospina vidjelica Vicka“ pošalje „još jednu poruku iz Međugorja u svijet“ o tom teniskom porazu? Znači li to: kada međugorski tenisači gube, onda nema međugorskih poruka u svijet, jer „vidjelica“ Vicka takva svoja športska raspoloženja ne pretvara u „poruke iz Međugorja“?
   

Kontaktirajte nas


Biskupski ordinarijat Mostar

adresa:
   Nadbiskupa Čule bb. pp. 54,
   88000 Mostar
tel.:   036/334-050
fax:   036/334-080
e.mail: biskupija@cbismo.hr


Galerija

pogledajte foto,
audio i video
zapise u našoj galeriji

Karta župa

na interaktivnoj
karti možete vidjeti
župe u našim biskupijama

Službeni vjesnik

ovdje možete preuzeti
Službeni vjesnik
u .pdf formatu